Bloc Nefco

És gairebé segur que si fem una ullada al nostre armari rober i al nostre sabater, ens trobem amb moltes cremalleres a la nostra roba i calçat (Tradicionalment, s'utilitzaven botons o cordons per tancar peces). Aquest petit mecanisme, avui freqüent i àmpliament usat a gairebé tothom, té la seva petita història:

Es diu que el fil va aparèixer al paleolític superior en forma de cordó creat amb fibres vegetals o de la pell d'animals que eren tallats a fines tires i que s'utilitzaven per tancar les pells dels animals que es feien servir per cobrir els cossos.

Un botó és un element petit utilitzat per cordar o ajustar vestimentes, especialment camises, jaquetes i americanes entre d'altres. Els botons solen ser rodons i plans, encara que n'hi ha de diferents formes i mides. Tenen des d'un a quatre forats per on passar l'agulla amb el fil per poder cosir a la peça. Solen estar fets de metall, fusta,...

Un didal és un instrument utilitzat en costura que serveix per empènyer l'agulla quan es dóna una puntada. És un estri diminut, d'allò més curiós i indispensable per a tots els dissenyadors de moda i costurers de el món.

Una agulla és un filament de metall, coure o un altre material dur, de mida relativament petita, generalment recte, afilat en un extrem i amb l'altre acabat en un ull o nansa per inserir un fil. És emprat des de temps prehistòrics per cosir.

En 1755 un alemany anomenat Charles Fredrick Wiesenthal va patentar un instrument mecànic que facilitava la costura. Era una cosa tan senzilla com una agulla amb dues puntes i un trau a l'extrem. Suficient per a ser considerada la primera màquina de cosir de la història.

Hola a tots i totes, em presentés sóc una màquina de cosir Singer, (sóc la de la foto) em van posar aquest nom per la meva creador Isaac Merritt Singer. I aquesta que us explicaré és la meva història. La primera de les meves germanes grans va ser fabricada per Isaac Merritt Singer i es patento en 1851...

El teler és una màquina per teixir, construïda amb fusta o metall, en la qual es col·loquen uns fils paral·lels, anomenats ordits, que han de subjectar pels dos extrems. Mitjançant un mecanisme, aquests fils són elevats individualment o en grups, formant una obertura anomenada calada, a través de la qual passa la trama.

L'etimologia de la paraula "moda" prové de l'francès mode, que al seu torn prové de el llatí modus, i significa "manera" o "mida". En aquest sentit, la paraula moda al·ludeix a la "manera de el moment".

Durant el segle XIX i principis del segle XX, la faldilla es va començar a portar més estreta i algunes fins i tot molt ajustades a el cos per ressaltar les corbes. En els anys vint Coco Chanel va proposar un altre estil de peça, molt més àmplia i curta que facilitava el moviment per a les dones....