Història d'una maquina de cosir

2021-08-22

Hola a tots i totes, em presentés sóc una màquina de cosir Singer, (sóc la de la foto) em van posar aquest nom per la meva creador Isaac Merritt Singer. I aquesta que us explicaré és la meva història. La primera de les meves germanes grans va ser fabricada per Isaac Merritt Singer i es patento en 1851. Poques màquines han estat tan atresorades a les llars de l'món, passades de generació en generació, evocant memòries i inspirant somnis com els meus germanes grans i jo, i a més som les maquines de cosir més venudes de la història, però no ens desviem del l'assumpte meva història és aquesta: 

No recordo la data exacta de quan vaig néixer però, el 1954, a Barcelona una modista recentment vinguda d'un poble de Granada em compro, jo ja tenia uns anys. 

Suposo que la meva història comença el dia del meu fabricació, però com ja citi no recordo la data, de totes maneres la part mes important és com aquesta modista emigrant amb tan sols 20 anys d'edat, em va donar vida. Juntes vam crear moltes peces de vestir tant per a homes, com dones i nens. 

Jo vaig ser testimoni d'com aquesta dona tan jove es va obrir camí en el món de la moda, en un temps molt difícil, ja que Espanya s'estava recuperant d'una guerra civil i a més havia quedat en una dictadura. 

Recordo que ella quan cosia sempre cantava, hi havia una cançó preciosa que parlava d'una modista, que s'enamora d'un cavaller que l'enganya. 

Altres vegades mentre cosíamos qualsevol peça, posava la ràdio i escoltàvem la radionovel·la o el consultori d'Elena Francis, eren temps difícils però jo estava contenta per ser útil a la meva modista. 

El meu modista, ella la que em cuidava i cantava ja va morir, fa 15 anys, la fet molt a faltar; però jo passi a la seva filla i segueixo aquí. 

No se que em depara el destí, potser acabi en l'oblit, ja que la seva filla no té ningú que el segueixi els seus passos. 

Però la història viscuda bé val la pena, aquests moments que passi amb el meu modista i després amb la seva filla, estaran sempre guardats en algun cor. 

I ara queden escrits per a qui vulgui llegir-lo.


Gràcies a tots. 

Una màquina de cosir.